Nieuwe e-learning DOAC’s

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) heeft een nieuwe e-learning ‘DOAC’s in de eerste lijn’ ontwikkeld. Van deze e-learning zijn twee versies beschikbaar: een voor (huis)artsen en een apothekers.

Inhoud
In deze e-learning maken (huis)artsen en apothekers kennis met de direct werkende orale anticoagulantia (DOAC’s) en hun toepassing in de (eerstelijns)praktijk. De e-learning begint met een beknopte inleiding op de hemostase, de werking van vitamine K-antagonisten en andere geneesmiddelen voor de preventie en behandeling van trombo-embolische aandoeningen. Aansluitend leert de cursist van elke individuele DOAC de belangrijkste aspecten zoals indicaties, doseringen en aanpassing van doseringen.

Daarnaast behandelt de e-learning waar een arts rekening mee moet houden bij het voorschrijven en een apotheker bij het afleveren van DOAC’s. Ook gaat de e-learning in op onder andere het overschakelen van vitamine K-antagonisten naar DOAC’s en vice versa. Tot slot komen veel voorkomende bijwerkingen aan bod en hoe te handelen indien een DOAC-gebruiker een operatieve ingreep moet ondergaan.

Bestellen
De e-learning is te bestellen via de webshop van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik. De kostprijs is € 20,95. De e-learning is voor zowel huisartsen als apothekers geaccredtieerd met 3 punten. Meer actuele informatie vindt u in de medicijngroep DOAC’s.

Author: Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik heeft een breed pakket van producten en diensten voor zorginstellingen, zorgverleners, zorgverzekeraars en bedrijven, overheden, patiënten-, belangen-, en beroepsorganisaties. Producten en diensten waarmee we onze missie proberen te volbrengen: zorgen voor een goed, veilig, en betaalbaar medicijngebruik in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *