Nieuw in Richtlijnklapper Farmaceutische Zorg

By | 24/01/2022

De KNMP stelt de samenvattingskaart bij de KNMP-richtlijn Consultvoering beschikbaar. Deze samenvattingskaart is een nieuwe toevoeging aan de Richtlijnklapper Farmaceutische Zorg, ook bekend als de ‘oranje klapper’.

In de samenvattingskaart staan kernaanbevelingen uit de richtlijn en praktische tips voor apothekers en apotheekteams. Ook zijn gesprekshulpen met voorbeeldvragen voor het consult met de patiënt opgenomen. Apothekers krijgen deze per post toegestuurd.

Professionele Standaard Farmaceutische Zorg

De KNMP-richtlijn Consultvoering is onderdeel van de Professionele Standaard Farmaceutische Zorg. Deze richtlijn heeft betrekking op zorgvragen van alle patiënten die zich met tot de apotheker wenden en waarvoor een farmaceutisch consult nodig is. In de richtlijn zijn aanbevelingen opgenomen over het voeren van een farmaceutisch consult.

Er zijn aanvullende aanbevelingen voor consulten in specifieke situaties, zoals:

  • de start van een behandeling met een Uitsluitend Recept (UR)-geneesmiddel;
  • vervolg of wijziging van een bestaande behandeling met een UR-geneesmiddel;
  • vragen over zelfzorg.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *