Nieuw cohort opleiding tot kaderapotheker start op 25 juni 2024

By | 30/01/2024

Het eerstvolgende cohort voor de tweejarige opleiding tot kaderapotheker start op 25 juni 2024. Kaderapothekers vervullen een leidende rol in de regionale eerstelijnszorg vanuit een inhoudelijk aandachtsgebied. Openbaar apothekers die zich vanuit een specifiek aandachtsgebied willen profileren, kunnen zich nu inschrijven.

Opleiding tot kaderapotheker

Tijdens de opleiding verdiepen openbaar apothekers hun kennis, zetten ze een multidisciplinair project op in de regio en leren ze zich als leider te positioneren. Openbaar apothekers kunnen zich aanmelden als zij minimaal drie jaar ervaring hebben en een meer dan gemiddelde interesse in een specifiek aandachtsgebied. Er zijn vijf aandachtsgebieden binnen de opleiding: diabetes, longziekten, cardiovasculaire aandoeningen, psychiatrie en kwetsbare ouderen.

Kaderapotheker Piet Ooms: “Kaderapothekers worden door ketenpartners spontaan gevraagd mee te denken of een lezing te geven. Dat is een enorme verrijking en verdieping van ons vak.”           

Het Charlotte Jacobs Instituut (CJI) verzorgt de opleiding.

Directeur Harm Geers: “Als kaderapotheker vervul je een belangrijke regionale rol in de farmaceutische dienstverlening en zorg. Tijdens de opleiding leer je op een andere manier een klinisch probleem oplossen, onder meer door team-based learning, intercollegiaal consult en klinisch redeneren. Dat leidt tot mooie resultaten.”

Meer informatie: kaderapotheker@knmp.nl

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *