Opleiding tot kaderapotheker in mei 2023 weer van start

By | 28/11/2022

De tweejarige KNMP-opleiding tot kaderapotheker gaat op 11 mei 2023 weer van start. Deze opleiding stoomt openbaar apothekers klaar voor een spilfunctie in de regio, op inhoudelijk en strategisch gebied. Apothekers die het verschil willen maken in hun regio en een voortrekkersrol willen vervullen binnen hun specialisatie, kunnen zich nu inschrijven.

Kaderapotheker

Het Charlotte Jacobs Instituut en het Jan van Es Instituut verzorgen samen deze opleiding.

Harm Geers, directeur van het Charlotte Jacobs Instituut: “Als kaderapotheker vervul je een belangrijke regionale rol, waarin je meedenkt op het gebied van farmaceutische dienstverlening en zorg. Tijdens de opleiding leer je op een andere manier een klinisch probleem oplossen, onder meer door team-based learning, intercollegiaal consult en klinisch redeneren. Dat leidt tot mooie resultaten.”

Openbaar apotheker Piet Ooms is bijna klaar met de opleiding.

“Apothekers zijn steeds zichtbaarder bij de ketenpartners. Kaderapothekers worden nu al spontaan gevraagd mee te denken of een lezing te geven. Dat is een enorme verrijking en verdieping van ons vak.”

Opleiding tot kaderapotheker

De opleiding tot kaderapotheker is geschikt voor openbaar apothekers die in multidisciplinaire zorgprojecten de kar willen trekken en een zichtbare bijdrage leveren aan doelmatige zorg en kwaliteit van leven van de patiënt. Geïnteresseerden kunnen zich tot 1 april 2023 inschrijven.

Opleiding tot kaderapotheker in het kort

  • Duur: 2 jaar
  • Start: 11 mei 2023
  • Studiebelasting: 4-8 uur per week
  • Accreditatie: aangevraagd voor 40 uur per studiejaar
  • Kosten: € 5.000 per jaar excl. btw (€125 per nascholingspunt)

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *