MSD kondigt herstructurering van de locatie in Oss aan

MSD (in de VS en Canada bekend als Merck) heeft vandaag nadere informatie verstrekt over het wereldwijde herstructureringsplan voor de integratie van haar internationale Research & Development (R&D), Productie en andere activiteiten.

Als gevolg van deze aanpassingen is MSD van plan de komende twee jaar de activiteiten op acht R&D-locaties wereldwijd stop te zetten, waaronder die in Oss, Schaijk en de Nobilon-site in Boxmeer. De maatregelen worden naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal van 2011 doorgevoerd, waarbij het bedrijf zal voldoen aan alle verplichtingen op het gebied van overleg met medezeggen­schaps­organen.

Als onderdeel van de integratie van de wereldwijde R&D organisatie zullen enkele grote multi-disciplinaire locaties de research van de verschillende therapeutische gebieden ondersteunen. Als gevolg daarvan zal de research voor Women’s Health en Endocrinologie (gezondheid voor vrouwen, bv anticonceptie, vruchtbaarheidsbehandelingen, overgangsklachten en endometriosis) van MSD in Oss overgeplaatst worden naar met name de Verenigde Staten. MSD blijft zich richten op de ontwikkeling van geneesmiddelen en producten voor Women’s Health en zal internationale samenwerkingsverbanden in research blijven aangaan.

De site in Oss blijft een belangrijke productielocatie voor MSD’s farmaceutische en biotechnologische producten. Het bedrijf heeft tevens bekendgemaakt dat het de personele bezetting in de Productie in Oss wil inkrimpen in het kader van maatregelen bedoeld om een efficiëntere en meer rendabele internationale supply chain te realiseren. Ook bij deze herstructurering zal MSD alle verplichtingen op het gebied van overleg met medezeggen­schaps­organen nakomen.

Als gevolg van het herstructureringsprogramma in Oss gaan voor het eind van 2012 naar verwachting 2.175 van de huidige 4500 banen in Oss verloren.

“De site in Oss heeft een lange en uitstekende staat van dienst waar MSD veel waardering voor heeft. De plannen die we vandaag bekendmaken zijn ingrijpend, maar noodzakelijk om, na de fusie met Schering-Plough, ons bedrijf te kunnen laten concurreren in een bijzonder uitdagende omgeving. “ aldus Hans Kortlever, senior vice president en regionaal directeur voor Midden-Europa. “We beseffen en betreuren dat deze plannen grote consequenties hebben voor onze getalenteerde en hardwerkende collega’s die het bedrijf gaan verlaten. We zullen hier met de nodige zorg mee omgaan en de getroffen medewerkers zoveel mogelijk helpen bij het vinden van ander werk.”

MSD neemt deze maatregelen op weloverwogen en zorgvuldige wijze en onderzoekt tevens initiatieven om de impact van de aangekondigde banenreductie op de gemeenschap in Oss te verzachten. Daarom onderzoekt MSD business development-initiatieven om de campus in Oss op den duur te herontwikkelen. Met de academische wereld en diverse overheden wordt gesproken om een deel van het terrein en de bestaande voorzieningen om te vormen tot een nieuw science park, mede voor de ontwikkeling van de Osse gemeenschap.

“Lokale, regionale en nationale overheden, universitaire en industriële onderzoekscentra, publiek –private samenwerkingsverbanden en venture capital partners hebben al veel belangstelling getoond voor het opzetten van een nieuw model voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van life sciences en innovatie in Nederland,” aldus Kortlever. “MSD gaat met alle betrokken partijen nauw samenwerken om alle mogelijkheden goed te onderzoeken. Uiteraard zullen we onze medewerkers en de Osse gemeenschap hiervan op de hoogte blijven houden.”

Onze medewerkers zijn vandaag in persoonlijke bijeenkomsten ingelicht.

Ook ondernemingsraden, vakbonden en andere belanghebbenden zijn inmiddels op de hoogte gebracht en het bedrijf werkt nauw met hen samen om vragen te beantwoorden en waar nodig ondersteuning te bieden. Medewerkers van MSD die door de maatregelen worden getroffen, kunnen gebruikmaken van het Sociaal Plan dat op 18 mei jl. met de vakbonden is overeengekomen.

Corporate persbericht

Merck & Co., Inc heeft vandaag ook een corporate persbericht uitgestuurd dat verdere informatie geeft over de internationale context van dit bericht. Zie www.merck.com/newsroom.

Over MSD

Het MSD van vandaag is wereldleider op het gebied van gezondheidszorg en werkt mee aan een gezonde wereld. MSD is een merknaam van Merck & Co., Inc., waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Whitehouse Station, in de Amerikaanse staat New Jersey. Met onze geneesmiddelen, vaccins, biologische therapieën, producten en diensten voor consumenten en dieren bieden we innovatieve behandelingen voor een betere gezondheid van mensen en dieren in meer dan 140 landen. We zijn actief betrokken bij een betere toegang tot de gezondheidszorg. Dat doen we met uitgebreid beleid, programma’s en samenwerkingsverbanden. MSD. Be well. Ga voor meer informatie naar www.msd.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *