Leveringstekorten Fabrazyme (agalsidase beta) en Cerezyme (imiglucerase) zorgen voor aangepaste aanbevelingen behandeling

Vanwege productieproblemen is er een leveringstekort van de geneesmiddelen Cerezyme (imiglucerase) en Fabrazyme (agalsidase beta). Beide middelen worden ingezet voor de behandeling van zeldzame erfelijke enzymdeficiënties. Als gevolg van de leveringstekorten gelden sinds oktober 2009 aangeaste aanbevelingen voor behandeling voor Cerezyme. Voor Fabrazyme zijn nieuwe tijdelijke behandelingsaanbevelingen opgesteld.

Dit meldt de firma Genzyme in overleg met het wetenschappelijke comité voor geneesmiddelen voor humaan gebruik (CHMP) van het Europese geneesmiddelenagentschap EMA, waarin het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen is vertegenwoordigd, en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in een DHPC-brief aan de behandelaars.

Fabrazyme wordt ingezet bij de behandeling van de ziekte van Fabry, een zeldzame erfelijke stofwisselingziekte.  Cerezyme wordt gebruikt voor een langdurige behandeling van patiënten met de ziekte van Gaucher; een zeldzame erfelijke aandoening waarbij patiënten een tekort hebben aan het enzym glucocerebrosidase.

Meer informatie

Raadpleeg voor meer informatie:

______________

In geval van urgente en/of belangrijke veiligheidsissues worden medische beroepsbeoefenaren door middel van een ‘Direct Healthcare Professional Communication’ op de hoogte gebracht. Klik hier voor een overzicht van DHPC’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *