KNMP/NIA reactie op massaontslag Organon

Met de dramatische reorganisatie van voormalig Organon dreigt voor Nederland hoogwaardige en specifieke kennis op het gebied van gezondheid voor vrouwen verloren te gaan. Organon heeft door de jaren heen bewezen op een meer dan gemiddeld niveau de pijplijn voor innovatieve producten goed gevuld te houden. Dat is ook de voornaamste reden voor de overnames geweest. Het is dramatisch dat deze vruchtbare omgeving naar elders wordt verplaatst. Dat is niet goed voor de regio Oss, dat is niet goed voor innovatief Nederland, maar vooral niet goed voor de betrokkenen met hun gezamenlijke brede kennis, drive en betrokkenheid.

KNMP voorzitter Jan Smits: “In Nederland is een klimaat ontstaan waarin geneesmiddelen uitsluitend als kostenpost worden gezien. Het is niet verwonderlijk dat MSD in zo’n klimaat niet voor Nederland kiest. De KNMP is ervan overtuigd dat een doelmatige geneesmiddelenvoorziening gepaard moet gaan met een gericht innovatiebeleid om die doelmatigheid ook voor de toekomst te garanderen.”

Behandeling met geneesmiddelen en goede farmaceutische zorg is een effectieve en goedkope manier om mensen uit het relatief dure ziekenhuis te houden. Het nieuwe kabinet zal met spoed een nieuw geneesmiddelenbeleid moeten ontwikkelen. Een beleid dat een gezond investeringsklimaat voor farmaceutische bedrijven creëert, de ontwikkeling en het inzetten van nieuwe, innovatieve geneesmiddelen stimuleert en goed geneesmiddelengebruik door patiënten bevordert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *