Gemiddelde meerkosten eerste coronagolf ruim 13.000 euro per apotheek

By | 09/12/2020

De meerkosten tijdens de eerste golf van de coronacrisis bedroegen voor een gemiddelde apotheek 13.600 euro. Dat blijkt uit een rapport van bureau SiRM, in opdracht van de KNMP.

Gemiddelde meerkosten

De gemiddelde meerkosten zijn berekend over de periode maart tot en met augustus 2020. De mediaan van de totale meerkosten betreft 10.300 euro.

De KNMP is, mede op basis van de gepubliceerde gegevens, in gesprek met Zorgverzekeraars Nederland (ZN) over de meerkosten als gevolg van de coronamaatregelen.

Bijdrage

In oktober gaf ZN aan dat zij inschatten een bijdrage in deze meerkosten te gaan leveren van tussen 0,20% en de 0,80% van de jaaromzet in 2020. In 2021 worden de definitieve percentages vastgesteld en gecommuniceerd, aldus ZN.

Omzetverlies

In de gesprekken met ZN wordt ook het omzetverlies als gevolg van de coronacrisis in het tweede halfjaar van 2020 meegenomen. De eerste uitgiften liggen in het tweede halfjaar zo’n 10% lager dan normaal.

SiRM Rapport

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *