De bereiding van dranken en suspensies waaronder oseltamivir-drank in verband met de Mexicaanse griep

Spruyt hillen, in Nederland de exclusieve leverancier van de smaakcorrigerende OraÒ-producten, heeft in haar assortiment de beschikking over de volgende producten: Ora-SweetÒ, Ora-Sweet SFÒ, Ora-PlusÒ , Ora-BlendÒen Ora-Blend SFÒ. De OraÒ- producten worden al decennialang door apothekers in Europa en de Verenigde Staten gebruikt bij de bereiding van orale geneesmiddelen. Er zijn uitvoerige stabiliteitsstudies uitgevoerd met meer dan 80 verschillende grondstoffen waarin is aangetoond dat met de OraÒ-producten een stabiel geneesmiddel voor oraal gebruik ontstaat met een verbeterde smaak.

In augustus heeft het LNA (Laboratorium der Nederlandse Apothekers) een (smaak)onderzoek gedaan met Ora-SweetÒ in het kader van de bereiding van oseltamivirdrank. In verband met de gezondheidssituatie met betrekking tot het nieuwe influenza-A-virus (H1N1), beter bekend als de Mexicaanse griep, is dit onderzoek versneld uitgevoerd. De bereiding van oseltamivirdrank geeft een zeer bittere smaak. Ora-SweetÒ is een smaakcorrigerend middel dat ervoor zorgt dat de bittere smaak verdwijnt. Afgelopen donderdag, 1 oktober, heeft het LNA een nieuwe mededeling gedaan met betrekking tot de OraÒ-producten. In deze mededeling worden de toepassingsmogelijkheden van deze producten besproken. Voor meer informatie over de bereiding en de OraÒ-producten kunt u terecht op de KNMP Kennisbank. U vindt de mededeling onder: Laatste Nieuws; oktober 2009, Ora-producten.

In veel gevallen is medicatie niet in doseringen voor kinderen of in een vloeibare toedieningsvorm beschikbaar voor patiënten met slikproblemen. In die gevallen ziet het LNA een plaats voor de bereiding van dranken en suspensies met de OraÒ-producten. Therapietrouw is bij uitstek van belang bij middelen als oseltamivir en kan vergroot worden door de verbeterde smaak die ontstaat na gebruik van Ora-SweetÒ.

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) grijpt het griepvirus nog steeds om zich heen. Het aantal meldingen overschreed 2 weken geleden voor het eerst de drempel voor een epidemie met 5,5 personen per 10.000 inwoners. De huidige pandemie met nieuwe influenza-A zal naar verwachting van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO), eind 2009/begin 2010 in Europa haar hoogtepunt bereiken.

Voor een uitgebreid overzicht en meer informatie over de OraÒ-producten kunt u terecht op onze website www.spruyt-hillen.nl. Voor aanvullende informatie kunt u tevens telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 030 – 281 44 11. Journalisten kunnen bij vragen contact opnemen met Victoria Garcia via telefoonnummer: 0251 – 361 450 of per e-mail: v.garcia@spruyt-hillen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *