In Amsterdam leidt het beleid van overheid en zorgverzekeraars tot sluiting van apotheken

Twee apothekers in Amsterdam hebben laten weten zij hun apotheek sluiten per 1 januari 2010. Apotheek Watergraafsmeer Hugo de Vrieslaan en apotheek Archipel in Oost zijn onder de apothekers de eerste slachtoffers van het beleid van overheid en verzekeraars waarbij de kortingen weggehaald worden bij de apotheker zonder dat hier een kostendekkend tarief tegenover staat.

Patiënten worden door hetzelfde beleid ook de dupe. Het preferentiebeleid, waardoor patiënten gedwongen worden om voortdurend van geneesmiddel te wisselen, leidt tot chaos in de apotheek en verwarring bij de patiënten.

De apothekersvereniging van Amsterdamse apothekers (FBA) betreurt dat het zover heeft moeten komen. Twee goede apotheken die garant staan voor goede en betrouwbare zorg in de wijk gaan hiermee verloren. Het FBA verwacht dat de komende tijd meer apotheken in Amsterdam en omgeving hun deuren moeten sluiten. De hoogwaardige farmaceutische zorg die we in Amsterdam kennen wordt bedreigd.

Op 8 oktober wordt een landelijke demonstratie georganiseerd, voorafgaand aan het Kamerdebat over het geneesmiddelenbeleid. Zie voor meer informatie hierover de website van de KNMP www.knmp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *