Landelijke demonstratie tegen uitkleding farmaceutische zorg

Op 8 oktober a.s. organiseert het Landelijk Actie Comité Apothekers (LACA) een landelijke demonstratie tegen de dreigende uitkleding van de farmaceutische zorg in Nederland.

Door het beleid van overheid en verzekeraars ontstaat er steeds meer chaos in de apotheek. Het preferentiebeleid, waardoor patiënten gedwongen worden om voortdurend van geneesmiddel te wisselen is niet langer uitvoerbaar. Daarnaast zijn apotheken op dit moment niet langer in staat om kostendekkend te werken. Als er niet snel iets gebeurt, worden apotheken gedwongen om scherp te snijden in hun kosten en apotheekmedewerkers te ontstaan. De hoogwaardige farmaceutische zorg die we in Nederland kennen wordt daardoor afgebroken. Dit mag de Tweede Kamer niet laten gebeuren! Daarom wordt op 8 oktober een landelijke demonstratie georganiseerd, voorafgaand aan het Kamerdebat over het geneesmiddelenbeleid.

De planning voor de demonstratie is als volgt:

– Tot 08.30 uur verzamelen bij het KNMP gebouw, Alexanderstraat 11, 2514 EJ Den Haag
– 08.30 uur vertrek vanaf het KNMP gebouw richting Tweede Kamer.
– 08.50 uur aankomst op het Plein. Na een korte toespraak door de voorzitter gaan deelnemers zich in het Tweede Kamergebouw bij de beveiliging aanmelden voor het Algemeen Overleg over het geneesmiddelenbeleid.
– 09.45 uur: aanbieden petitie aan leden vaste commissie voor VWS. Dat zal gebeuren door een kleine delegatie van de aanwezigen.
– 10.00 – 13.00 uur Algemeen Overleg geneesmiddelenbeleid met Minister Klink.

De apotheken zullen op 8 oktober open blijven, maar moeten met minder personeel draaien. Dit kan betekenen dat de wachttijden iets langer zijn dan normaal. Apothekers hebben er nadrukkelijk voor gekozen de patiënt van dienst te willen blijven, ondanks de nijpende situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *