Calmurid in 2017 niet langer vergoed

By | 05/01/2017

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft besloten dat Calmurid® crème 100 mg/g per 1 januari 2017 niet langer is opgenomen op bijlage 1B van de Regeling zorgverzekering en daarom niet meer wordt vergoed. Hiermee volgt de minister het advies van het Zorginstituut Nederland om preparaten met ureum niet langer te vergoeden omdat er geen sprake is van rationele farmacotherapie.

Het geregistreerde combinatiepreparaat met hydrocortison, Calmurid HC®, wordt nog wel vergoed. Dit product gaat echter op termijn uit de handel, zie KNMP Farmanco.

Het besluit van de minister is gepubliceerd in de Staatscourant van 29 december 2016. De aanspraakstatus in de G-Standaard is nog niet gewijzigd. Z-Index heeft hierover een taxebrief gestuurd. Per 1 februari zal de aanspraakstatus ook in de G-Standaard zijn aangepast.

Van andere dermatologische preparaten met ureum was door de zorgverzekeraars al besloten deze per 2017 uit de vergoeding te halen, zie eerdere berichtgeving. Dit geldt ook voor combinatiepreparaten.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *