2 november: Farmaceutische Historische Dag

By | 04/09/2023

De Farmaceutisch Historische Dag vindt plaats op 2 november 2023 met als thema ‘Vrouw en farmacie in historisch perspectief, met aandacht voor heden en toekomst’. De dag is van 10.00 tot 17.30 uur en is toegankelijk voor (openbaar) apothekers, ziekenhuisapothekers, apothekersassistenten (in opleiding) en studenten farmacie.  

Programma

In de ochtend staan vrouwen die binnen de farmacie werken centraal. Zo vertellen dr. Annete Wierper-Jenowein, schrijver/journalist, en dr. Minie Baron, historicus, over de eerste vrouwelijke apotheker en de eerste gediplomeerde apothekersassistente.

In de middag komt het verschil tussen mannen en vrouwen binnen de gezondheidszorg aan bod. Dr. Loes Visser, apotheker-farmaco-epidemioloog, bespreekt bijvoorbeeld de verschillen in geneesmiddelengebruik tussen geslachten.   

Locatie

Het symposium, dat door de Stichting Farmaceutisch Erfgoed wordt georganiseerd, vindt plaats in Utrecht. Accreditatie wordt aangevraagd. 

Aanmelden

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *