1 november 2023: derde subsidieronde verminderen van regeldruk van start

By | 24/10/2023

De derde, en tevens laatste, ronde voor een subsidieregeling waarmee apotheken en andere zorgaanbieders zelf aan de slag kunnen gaan met het verminderen van regeldruk is vanaf 1 november 2023 geopend. Het is mogelijk om de subsidie tot en met 30 november 2023 aan te vragen.

[Ont]Regel de Zorg

De regeling is onderdeel van het overheidsprogramma [Ont]Regel de Zorg. Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) heeft voor de drie subsidierondes in totaal 11,3 miljoen euro beschikbaar gesteld.  

Subsidie aanvragen

Apothekers en andere zorgaanbieders kunnen de subsidie aanvragen voor activiteiten gericht op het schrappen, veranderen, vereenvoudigen of verduidelijken van administratieve processen in de eigen organisatie.

De hoogte van de subsidieaanvraag kan variëren van 25.000 tot 124.999 euro. Van de totale kosten voor de activiteiten dient ten minste 25% zelf gefinancierd te worden.

Voorwaarden

Voorwaarde is dat de activiteiten op minimaal tien zorgprofessionals binnen een organisatie impact moeten hebben.

Alle andere voorwaarden staan beschreven op de website van [Ont]Regel de Zorg.  

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *