Waarschuwing voor vervalste injectiepennen van diabetesmedicijn Ozempic

Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) waarschuwt voor nep-injectiepennen van het diabetesmedicijn Ozempic (semaglutide). De vervalste pennen, met Duitse labels, zijn gevonden bij groothandels in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk en komen uit Oostenrijk en Duitsland. Het gebruik van deze pennen kan leiden tot gezondheidsschade.

Nederland

Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat deze pennen in Nederland door apotheken meegegeven zijn aan patiënten. Wij hebben ook nog geen meldingen gekregen over patiënten met klachten na het gebruik van deze pennen. Apotheken en groothandels zijn gewaarschuwd extra te letten op mogelijke vervalsingen en het meegeven van de juiste pennen.

Bij twijfel

Patiënten die Ozempic gebruiken en twijfelen over een pen, adviseren wij om contact op te nemen met hun apotheker. Daarnaast willen we extra benadrukken: gebruik en koop medicijnen waarvoor u een recept nodig hebt niet zelf, maar doe dat alleen via uw arts en apotheek.

Author: Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd houdt toezicht op de kwaliteit, veiligheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg en de jeugdzorg. Op 1 oktober 2017 zijn de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie Jeugdzorg gefuseerd tot de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *