Voorzitter KNMP: patiënten en apothekers niet duperen bij recall

By | 22/10/2019

“Patiënten en apothekers mogen niet de dupe worden van terugroepacties van fabrikanten die vervuilde geneesmiddelen uit de handel halen. Patiënten moeten er op kunnen vertrouwen dat geneesmiddelen van onberispelijke kwaliteit zijn”. Voorzitter Gerben Klein Nulent van de KNMP was daarover heel duidelijk in een uitzending van Radar over de recall van ranitidine.

Oplossing voor de toekomst

De KNMP spoorde aan tot een gesprek met alle betrokken partijen over zowel deze terugroepactie als een duurzame oplossing voor de toekomst. VWS, Zorgverzekeraars Nederland en fabrikanten zijn het daarover eens en gaan op korte termijn met elkaar in gesprek.

Kijk de uitzending van Radar

Geld terug voor teruggeroepen medicijnen?

Eens in de zoveel tijd komt er weer een bericht voorbij over een medicijn dat terug wordt geroepen. Zoals vorig jaar de bloeddrukverlager Valsartan en afgelopen week een groot deel van de maagzuurremmer ranitidine. Wat kun je verwachten in de apotheek bij een terugroepactie?

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *