Valpreventie centraal tijdens KNMP-regiobijeenkomsten

By | 14/01/2020

Het thema valpreventie staat dit jaar centraal tijdens de KNMP-regiobijeenkomsten. De reeks bijeenkomsten is van 11 t/m 27 februari 2020 in de regio’s Dordrecht, Eindhoven, Utrecht, Zwolle en Amsterdam.

Valongeval

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Elke vijf minuten maakt een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis moet. De verwachting is dat het aantal SEH-bezoeken na een valongeval stijgt met 47 procent tot 2050.

Valpreventie

Tijdens de regiobijeenkomsten komt de belangrijke rol van apothekers rondom valpreventie aan de orde. Zij kunnen het valrisico effectief verminderen door hun bijdrage binnen de multidisciplinaire samenwerking: het signaleren van een verhoogd valrisico bij ouderen en het beoordelen van medicatiegerelateerde problemen. Deelnemers aan de regiobijeenkomsten krijgen hiervoor praktische informatie aangereikt.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *