Triptanen en kaakklachten

By | 16/06/2021

Patiënten die triptanen gebruiken voor een migraineaanval of clusterhoofdpijn, kunnen last krijgen van kaakklachten. Dit is een bekende bijwerking bij triptanen, maar wordt niet specifiek genoemd in de bijsluiter. Hierdoor brengt de gebruiker de kaakproblemen misschien niet direct in verband  met het geneesmiddel.

Bijwerking

Kaakproblemen bij triptanen is een zeldzame bijwerking. Het wordt veroorzaakt door onwillekeurige spierspanningen of doordat de spieren niet goed samenwerken. 

Kaakklachten bij triptanen

Bijwerkingencentrum Lareb ontving 27 meldingen van kaakklachten bij triptanen. De klachten traden meestal binnen een half uur tot twee uur op. Patiënten omschreven de klachten als kramp of een verkrampte kaak, kaakstijfheid en kaakklem.

Meer informatie

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *