SBA publiceert resultaten onderzoek duurzame inzetbaarheid apotheekpersoneel

By | 14/08/2023

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken (SBA) heeft een onderzoek laten doen naar de mogelijke verbeteringen op de duurzame inzetbaarheid van het apotheekpersoneel. Hierbij was speciale aandacht voor de invloed van de leidinggevenden op arbeidsmobiliteit en verzuim. De hoge werkdruk is een van de grootste uitdagingen in de apotheek. Personeelstekorten maken het voor de werkgever daarbij complexer om de werkdruk goed aan te kunnen pakken. Een genoemde oplossing is om meer in te zetten op innovatieve en arbeidsbesparende maatregelen, maar daar is ondersteuning bij gewenst. 

Er bestaat onder leidinggevenden en werknemers een sterke behoefte aan meer trainingen, over omgang met agressie en over het voeren van complexe gesprekken tussen werkgevers en werknemers.  

De SBA gaat, bovenop het bestaande aanbod, aanvullende activiteiten en producten ontwikkelen naar aanleiding van het rapport. Op de website van SBA staan verschillende mogelijkheden voor werkgever om actie te ondernemen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. 

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *