Oorsuizen mogelijke bijwerking tramadol

By | 04/03/2024

Tijdens het gebruik van tramadol kan oorsuizen ontstaan of erger worden. Bij oorsuizen hoort iemand een geluid dat er niet echt is. Het gaat vaak om een suizend, piepend of brommend geluid. Door oorsuizen kan iemand ook slechter gaan horen. Lareb ontving hier 24 meldingen van.

Tramadol

Tramadol is een sterke pijnstiller. Het wordt gebruikt voor hevige en langer durende pijn. De werking lijkt op die van morfine. Tramadol is alleen op voorschrift van een arts verkrijgbaar.

Bijwerking

Tot 1 februari 2024 kreeg Bijwerkingencentrum Lareb 24 meldingen van oorsuizen bij gebruik van tramadol. Bij de meeste mensen ontstonden de klachten binnen 1 dag tijdens het gebruik van tramadol. Ook gaan de klachten meestal snel over na het stoppen met tramadol.

Oorsuizen staat nog niet als mogelijke bijwerking vermeld in de bijsluiter. Wel staat al in de bijsluiter dat sommige mensen last krijgen van oorsuizen als ontwenningsverschijnsel na het stoppen met tramadol.

Lareb heeft medicijnautoriteit CBG geïnformeerd over de meldingen. Het CBG bespreekt dit in het Europese netwerk.

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

One thought on “Oorsuizen mogelijke bijwerking tramadol

  1. Van Steerteghem marleen

    Neem al 10 jaar Tramadol na 2 rug operaties heb de laatste maanden veel last van geluid in mijn oren en hoor verlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *