Nefarma: actie van lidbedrijf niet voor herhaling vatbaar

Een actie die niet had mogen plaatsvinden en niet voor herhaling vatbaar is. Dat is de gemeenschappelijke conclusie van Nefarma en Wyeth, één van de lidbedrijven van de vereniging. Namens het bedrijf kregen fotoredacties van bladen en internetsites vorige week door een PR-bureau een foto met bijschrift aangeboden als illustratiemateriaal bij een bericht over het rijksvaccinatieprogramma. Reclame voor receptgeneesmiddelen is in Nederland verboden als deze gericht is op het algemeen publiek. Met het toezenden van de foto leek het bedrijf de reclameregels te willen omzeilen. Dat schaadt het aanzien van de bedrijfstak.

Naar de mening van Nefarma is de wet niet overtreden, maar gaat de actie wel in tegen de geest ervan. Daarom beoordeelt de vereniging de activiteit als ongewenst. Wyeth deelt deze conclusie en had die al eerder publiekelijk onderschreven.
Overigens bekijkt de Stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR) juist op dit moment de regelgeving op het vlak van fotografisch materiaal, omdat de regels niet altijd even duidelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *