Eerste lichting kaderapothekers rondt opleiding af

By | 26/06/2023

De eerste lichting openbaar apothekers heeft op dinsdag 20 juni de tweejarige opleiding tot kaderapotheker afgerond. Tijdens de opleiding ontwikkelden zij zich, binnen hun expertisegebied, onder meer als sparring partner voor andere medisch specialisten en als vraagbaak voor collega’s. Inmiddels zitten deze kaderapothekers aan verschillende bestuurstafels.

Kaderapotheker

De rol van kaderapothekers binnen regionale samenwerkingsverbanden komt uitgebreid aan bod tijdens de opleiding. Zo leren zij hoe stakeholdermanagement en besluitvorming in de regio tot stand komen.

Kaderapotheker Michèle Hermans-De Craan: “Deze opleiding heeft mij veel gebracht. Een kaderarts stapt makkelijker op je af. Je wordt zichtbaarder. Dat is de grootste troef van deze opleiding.”

Directeur van het Charlotte Jacobs Instituut, dr. Harm Geers, is verheugd dat deze pioniers hun kennis kunnen delen, de farmacie vertegenwoordigen in den lande en natuurlijk bijdragen aan het verbeteren van de farmaceutische patiëntenzorg.

De kaderapothekers sloten hun opleiding af met een gezamenlijke onderwijsdag op 20 juni, waarbij zij verschillende pitches gaven. Tijdens het KNMP Najaarscongres op 10 oktober vindt de diploma-uitreiking plaats en zullen de kaderapothekers worden voorgesteld.

Nieuwe opleiding tot kaderapotheker

Begin 2024 start een nieuwe opleiding tot kaderapotheker. Meer informatie via Anouschka Zwart: a.zwart@knmp.nl

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *