Bijwerkingen na apenpokkenvaccinatie

By | 18/11/2022

Bijwerkingencentrum Lareb ontving tot 29 september 2022 in totaal 118 meldingen van bijwerkingen na vaccinatie met Imvanex. Dit vaccin wordt ingezet tegen apenpokken (monkeypox). Reacties op de injectieplaats, vermoeidheid, niet lekker voelen en spierpijn werden het vaakst gemeld. Er zijn tot nu toe geen ernstige nieuwe bijwerkingen gevonden.

Apenpokkenvaccinatie

Er zijn tot 29 september 2022 naar verwachting ongeveer 13.000 mensen gevaccineerd met Imvanex, waarvan er 5.000 ook een tweede prik hebben gehad.

Bij de meeste mensen die een bijwerking meldden, ontstonden de klachten binnen enkele dagen na de vaccinatie. De meeste klachten herstelden na gemiddeld 8 dagen vanzelf, maar bij sommige mensen duurde dit wat langer of korter. 

bijwerkingen monkeypox vaccinatie

Meld bijwerkingen

Heeft u de apenpokkenvaccinatie gekregen en vermoede bijwerkingen ervaren, meld dat dan via ons meldformulier. Mochten de klachten langer dan twee weken aanhouden, neem dan contact op met uw huisarts. Ook als u zich zorgen maakt over uw klachten.

Lees meer over het vaccin en de bijwerkingen in de productinformatie of de patiënteninformatie van Imvanex.

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *