Apotheek.nl wint voor de vijfde keer op rij titel ‘Beste website van het jaar’

By | 25/11/2022

Apotheek.nl heeft voor de vijfde keer op rij de verkiezing Website van het Jaar gewonnen. Daarmee sleept de medicijnwebsite de titel ‘Beste Website van 2022’ in de categorie Gezondheid binnen. De award werd voor het eerst gewonnen in 2018. Ook in 2019, 2020 én 2021 won Apotheek.nl deze award.   

Website van het Jaar

De award ‘Website van het Jaar‘ is de grootste online publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt. Websites worden beoordeeld op inhoud, navigatie, ontwerp en aanbevelingsintentie. De ‘Beste Website’ is de site met de hoogste score op kwalitatieve kenmerken.  

“We zijn enorm trots op onze vijfde award”, aldus Aris Prins, KNMP-voorzitter. “Zonder onze leden hadden we dit niet mogelijk kunnen maken. De prijs is dan ook voor ons allemaal. Apotheek.nl is immers een samenwerking tussen verschillende partijen, niet in de laatste plaats met de KNMP-leden. Zo zijn de medicijnvideo’s, waarin apothekers de werking van een geneesmiddel uitleggen, ook mede tot stand gekomen dankzij de leden. Allemaal de vereende kracht van onze vereniging.”   

De award onderstreept wat Prins betreft de rol die de medicijnwebsite speelt bij het ondersteunen van apothekers in hun werk.

“Zo kunnen medewerkers in de apotheek hun patiënten doorverwijzen naar bijvoorbeeld medicijnteksten, instructievideo’s in 4 talen en andere gebruiksvriendelijke en begrijpelijke content.”   

Nike Everaarts, apotheker en coördinator van Apotheek.nl: 

“Dat we vijf keer gewonnen hebben, wil uiteraard niet zeggen dat we stil blijven zitten. Onlangs zijn we een onderzoek over Apotheek.nl onder leden gestart. Daarmee onderzoeken we hoe leden gebruikmaken van de website in hun dagelijkse zorgpraktijk. Daarnaast willen we in kaart brengen hoe Apotheek.nl kan bijdragen aan het versterken van de rol van apotheker als medicatiespecialist. Met de uitkomsten zullen we Apotheek.nl nog beter inrichten voor leden, medicijngebruikers en andere websitebezoekers. We kijken dan ook uit naar de feedback.” 

Over Apotheek.nl

Op Apotheek.nl staan ruim 1300 medicijnteksten in begrijpelijke taal, die zijn geschreven en gecontroleerd door apothekers. Maar Apotheek.nl biedt meer, bijvoorbeeld 300 teksten waarin wordt uitgelegd hoe een medicijn bij kinderen wordt toegepast. Of instructievideo’s voor patiënten over het gebruik van bijvoorbeeld inhalatoren. 

In het onderdeel Zorg van de Apotheker staan teksten over uiteenlopende onderwerpen over de apotheek of over medicijngebruik. Bijvoorbeeld over medicijnkosten en vergoedingen, of over gebruik van medicijnen bij een verminderde nierfunctie. Handig om patiënten die hierover vragen stellen, naartoe te verwijzen om de uitleg aan de balie nog eens thuis door te kunnen lezen.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *