Vrouwen vaker bijwerkingen na coronavaccinatie dan mannen

By | 14/02/2023

Vrouwen hebben ongeveer een twee keer hogere kans op een bijwerking na coronavaccinatie in vergelijking met mannen. Dit verschil was het grootst na de eerste prik en voor de klachten misselijkheid en ontsteking op de injectieplaats.

Bijwerkingen

Dit blijkt uit het vragenlijstonderzoek van Bijwerkingencentrum Lareb onder 27.540 gevaccineerden. Van de deelnemers was 38,5% man en 62,5% vrouw. De mogelijke bijwerkingen na de coronavaccinatie werden bijgehouden voor een periode van zes maanden.

Klachten na vaccinatie

In het onderzoek is ook is gekeken naar de duur en belasting van klachten na deze vaccinatie. Het herstel van klachten duurde bij vrouwen iets langer dan bij mannen. Vrouwen gaven aan ook wat meer last van de klachten te hebben na vaccinatie dan mannen. Deze verschillen waren echter klein.

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *