Hoofdpijn en duizeligheid bij mebeverine

By | 07/03/2023

Hoofdpijn en duizeligheid kunnen optreden bij gebruik van mebeverine. Deze bijwerkingen worden aan de bijsluiter van mebeverine toegevoegd.

Mebeverine

Mebeverine is een geneesmiddel voor prikkelbare darm syndroom. Bij prikkelbare darm syndroom maken de darmen te veel of te weinig bewegingen. Hierdoor kunnen mensen last krijgen van buikpijn, buikkrampen, een opgezette buik en constipatie of diarree. Mebeverine zorgt ervoor dat de spieren van de darmen minder hard samentrekken, zodat er minder buikkrampen ontstaan.

Bijwerkingen

Tot 1 maart 2023 ontving Bijwerkingencentrum Lareb 30 meldingen van hoofdpijn en 23 meldingen van duizeligheid bij gebruik van mebeverine. Hoofdpijn en duizeligheid stonden nog niet als bijwerking vermeld in de bijsluiter. In sommige andere informatiebronnen worden deze bijwerkingen al wel beschreven.

Lareb heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) daarom over de meldingen geïnformeerd. Hoofdpijn en duizeligheid worden later dit jaar door de fabrikant als bijwerking in de bijsluiter opgenomen.

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *