Galapagos ontvangt succesbetaling in reuma-alliantie met Janssen

Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat zij een mijlpaal heeft bereikt in de overeenkomst met Janssen Pharmaceutica NV (“Janssen”) op gebied van reuma. Het bereiken van deze mijlpaal levert Galapagos een cash betaling op van €3,4 miljoen.

In oktober 2007 kondigde Galapagos een overeenkomst aan met Janssen waarbij deze een optie verkreeg op de wereldwijde commerciële rechten voor nieuwe kandidaat reuma-medicijnen. Galapagos ontwikkelt deze kandidaat-medicijnen vanuit maximaal 12 onderzoeksprogramma’s op basis van door haar ontdekte reuma-targets. Met de mijlpaal die nu is bereikt, komt een van de reuma-programma’s in de volgende fase van optimalisering van medicinale chemie.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext GLPG; OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich met op kleine moleculen toegespitste onderzoeksprogramma’s richt op het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tegen bot- en gewrichtsziekten, bot metastase, cachexia, anti infectieziekten en metabolische ziekten. De onderneming heeft risicodragende allianties gesloten met GlaxoSmithKline, Janssen Pharmaceutica, Eli Lilly en Merck & Co. Door middel van een alliantie met MorphoSys, ontwikkelt Galapagos ook antilichaamtherapieën tegen bot- en gewrichtsziekten. Galapagos’ servicedivisie BioFocus DPI levert de farma- en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten in het hele spectrum tussen targets en kandidaat-medicijnen. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Galapagos heeft 490 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer info op www.glpg.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *