Zorgverzekeraars bieden oplossing bij eventuele problemen systeemaanpassing GDV

By | 23/12/2022

Apotheken mogen door eventuele technische issues bij de invoering van de gewijzigde GDV-prestatie per 1 januari 2023 niet in de financiële problemen komen. Dat stellen zorgverzekeraars in reactie op vragen van de KNMP en vertegenwoordigers van gebruikersraden van apotheek informatiesystemen.

Ketentest declaratieverkeer

Bij dit soort omvangrijke systeemaanpassingen kunnen fouten grote consequenties hebben voor de liquiditeit van individuele apothekers. Daarom zijn de afgelopen weken door betrokken partijen ketentesten voor het declaratieverkeer gedaan. Toch kan niet volledig uitgesloten worden dat er kinderziektes optreden. De zorgverzekeraars hebben aan de KNMP toegezegd in die gevallen een oplossing te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van voorschotten.

Declaratieproblemen

Zorgverzekeraars, zorgmakelaars en de KNMP maken gezamenlijk afspraken om te komen tot een goede werkwijze voor het melden en afhandelen van eventuele declaratieproblemen door technische fouten. Zodra hierover meer bekend is, zal de KNMP daarover de leden informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *