ZonMw stelt subsidie beschikbaar voor verbetering farmacotherapeutische zorg

By | 16/07/2021

Onderzoeksfinancier ZonMw stelt in een open ronde opnieuw subsidie beschikbaar voor het verbeteren van farmacotherapeutische zorg. Dat schrijft ZonMw op haar website.

Subsidie

Een apotheek die een subsidie wil aanvragen, wordt gevraagd om een relevante vraag of probleem uit de praktijk te formuleren met betrekking tot het goed gebruik van geneesmiddelen. Hierbij gelden geen beperkingen ten aanzien van specifieke thema’s of ziektegebieden. Het indienen van projectideeën in deze subsidieronde kan tot 21 september 2021, 14.00 uur.

Programma Goed Gebruik Geneesmiddelen

De subsidie komt voort uit het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG) dat als doel heeft om bestaande geneesmiddelen effectiever, veiliger en doelmatiger in te zetten.

Projecten binnen dit programma kunnen zowel betrekking hebben op het effectiever inzetten van een geneesmiddel als op het verbeteren van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse zorg.

Daarbij zijn de uitgangspunten dat het zowel de kwaliteit van zorg voor patiënten verbetert als dat het een kostenreductie oplevert voor de zorg en/of maatschappij.

Zes miljoen euro

ZonMw heeft voor deze ronde een subsidie beschikbaar gesteld van zes miljoen euro. Zorginstellingen, zoals apotheken, en onderzoeksorganisaties kunnen bij de onderzoeksfinancier een projectidee indienen.

De deadline is 21 september 2021, 14.00 uur.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *