ZonMw stelt opnieuw subsidies beschikbaar voor ‘Proeftuinen Therapietrouw’

By | 06/08/2021

ZonMw stelt opnieuw subsidies beschikbaar aan apothekers voor projecten die zich richten op het verbeteren van de therapietrouw bij thuiswonende patiënten.

De organisatie geeft in ‘STIP Proeftuinen Therapietrouw Ronde 2’ subsidie aan maximaal vier proeftuinen die laagdrempelige therapietrouwinterventies op lokaal niveau in de praktijk willen implementeren.

Goed Gebruik Geneesmiddelen

De ZonMw-subsidieronde maakt deel uit van het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen en richt zich op de inzet van laagdrempelige en bewezen effectieve werkwijzen.

De keuze van de te implementeren interventies wordt bepaald op basis van de vier proeftuinen uit de eerste ronde ‘STIP Therapietrouw Proeftuinen’.

De deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag voor de STIP Therapietrouw Proeftuinen Ronde 2 is 20 oktober 2021 tot 14.00 uur.

Informatiebijeenkomst

Tijdens een informatiebijeenkomst op 8 september 2021 in de Jaarbeurs Utrecht licht ZonMw het proces van de subsidieronde en de voorwaarden voor de proeftuinen toe. De bijeenkomst is bedoeld voor potentiële aanvragers, zoals apothekers, huisartsen, verpleegkundigen, (thuis)zorgorganisaties of gemeentes.

Verschillende leden van het Make-It consortium, die de proeftuinen vanaf de projectidee-fase tot aan de afronding gaan begeleiden, zijn op deze avond aanwezig om mee te denken en vragen te beantwoorden.

Het Make-It consortium bestaat uit verschillende zorgpartijen met onder andere expertise op het gebied van therapietrouw. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan tot uiterlijk 26 augustus 2021.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *