Zo werkt de geneesmiddelenzorg

Zo werkt de geneesmiddelenzorg

Hoe lang duurt het om een innovatief geneesmiddel te ontwikkelen? Wat is apotheekbereiding? Wie mogen geneesmiddelen voorschrijven en verstrekken? Hoe komt de prijs van een geneesmiddel tot stand? Hoeveel geld geven we uit aan geneesmiddelen en hoe is de vergoeding ervan geregeld?

Het nieuwe boek Zó werkt de geneesmiddelenzorg geeft met ruim 40 visualisaties en begeleidende teksten inzicht in de complexe geneesmiddelenzorg.

Zó werkt de geneesmiddelzorg

Geneesmiddelen zijn volop in het nieuws en meestal gaat het over de prijs en toegankelijkheid ervan. Toch is voor veel mensen onduidelijk hoe prijzen tot stand komen en waarom het lang duurt totdat een nieuw geneesmiddelen beschikbaar is voor patiënten.

Zó werkt de geneesmiddelzorg laat zien hoe dit werkt en geeft uitleg over de organisatie van de geneesmiddelenzorg werkt van onderzoek en zorg tot vergoeding en controle. Het behandelt thema’s als geneesmiddelentekort, marktbescherming en veiligheid en legt uit wat begrippen zoals ‘de sluis’, ‘add-on’ en ‘weesgeneesmiddelen’ betekenen.

Boekpresentatie 18 november 2019

Het Platform Zó werkt de zorg presenteert het boek op maandagmiddag 18 november 2019. Tijdens de boekpresentatie, in Nieuwspoort in Den Haag, gaan vertegenwoordigers van organisaties die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het boek, met elkaar in gesprek. Algemeen directeur Petra van Holst van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is een van de deelnemers aan de paneldiscussie.

Van Holst praat samen met onder meer de directeur van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen en de directeur van de KNMP over enkele onderwerpen die spelen in de geneesmiddelenzorg, waaronder de beschikbaarheid van geneesmiddelen en de werking van de complexe regelgeving rondom geneesmiddelen.

Steun van elf partijen

Zó werkt de geneesmiddelzorg is een uitgave van Platform Zó werkt de zorg en is gemaakt met steun van elf partijen: het College ter beoordeling van Geneesmiddelen, ESHPM, KNMP, HollandBIO, de Nederlandse Zorgautoriteit, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra, de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, de VvAA, het ministerie van VWS, Zorginstituut Nederland en ZN . De Argumentenfabriek heeft het proces begeleid en het boek gemaakt.

Boek bestellen

– Bestellen: Zó werkt de geneesmiddelenzorg

Author: Zorgverzekeraars Nederland

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) behartigt de belangen van de zorgverzekeraars. Mede in samenhang met de schaalvergroting heeft bij zorgverzekeraars de afgelopen jaren een verdere professionalisering plaatsgevonden. Veel specialistische kennis, waarvoor in het verleden een beroep op de branchevereniging werd gedaan, hebben de leden nu zelf in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *