WSO-webinar ‘Preventie in de openbare apotheek’

By | 01/09/2022


De Wetenschappelijke Sectie Openbaar apothekers (WSO) houdt op maandag 26 september 2022 een webinar met als thema ‘Preventie in de openbare apotheek’. Het webinar is van 13.00 tot 14.15 uur en is alleen toegankelijk voor KNMP-leden.

Preventieve zorg

Tijdens het webinar komen aan bod: de visie op preventie door de openbaar apotheker en de preventieve zorg die de apotheker al levert en die mogelijk is. Daarnaast wordt er ingegaan op de samenwerking tussen openbaar apothekers, huisartsen en het sociaal domein. 

Sprekers

WSO-bestuurder Rogier Larik is moderator tijdens het webinar. Guus Schrijvers, voormalig hoogleraar public health en gezondheidseconoom, werpt een beroepsoverstijgende blik op preventie. Kadir Ozer, openbaar apotheker gaat in op de gezondheidscheck en Nanja de Jong, tevens openbaar apotheker, vertelt over het GLIM-protocol, waar zij de nominatie voor de KNMP Zorginnovatieprijs 2022 voor heeft ontvangen. Iris de Vries, huisarts en en voorzitter vereniging Arts en Leefstijl, komt vervolgens aan het woord over de samenwerking tussen huisarts en apotheker op het gebied van preventie. Bob de Dood, werkzaam bij Farmaceutisch Bureau Amsterdam (FBA), en Mark Slager, openbaar apotheker bij Apotheek Orion, praten de leden bij over preventie in de praktijk en samenwerking met het sociaal domein. 

Accreditatie

  • Accreditatie is aangevraagd.

Aanmelden

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *