Wijzigingen groepsdirectie Mediq

Mediq heeft een aantal wijzigingen aangekondigd in de samenstelling van en de verantwoordelijkheden binnen de groepsdirectie, met als doel een scherpere focus op operationele resultaten. De wijzigingen worden geïmplementeerd per 1 augustus.

De institutionele en vooral ook de directe activiteiten zijn de afgelopen kwartalen sterk gegroeid in omzet en resultaat en zijn belangrijker geworden voor het toekomstige groeipotentieel van Mediq. Twee groepsdirecteuren volledig gericht op de directe en institutionele activiteiten is een logisch gevolg daarvan. De nieuwe managementstructuur moet leiden tot een betere ondersteuning van de operationele resultaten en een versnelling in het tempo van strategie implementatie.

Marcel van den Broek blijft verantwoordelijk voor Duitsland, Hongarije en de directe activiteiten in Nederland. Per 1 augustus vallen de activiteiten in de Verenigde Staten ook onder de verantwoordelijkheid van Marcel.

Als gevolg van deze wijzigingen, de vandaag aangekondigde verkoop van de Belgische activiteiten op het gebied van geneesmiddelendistributie en wegens persoonlijke redenen, heeft Mohammad Naraghi besloten om zijn loopbaan buiten Mediq voort te zetten. De Raad van Bestuur betreurt zijn beslissing maar respecteert deze. Mohammad heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het herstructureringsprogramma in Polen en de succesvolle integratie van Byram Healthcare na de acquisitie in maart 2008. De Raad van Bestuur bedankt hem en wenst hem het beste in zijn toekomstige professionele loopbaan en in zijn persoonlijke leven.

Jesper Boysen (49), momenteel directeur van Mediq Danmark, wordt toegevoegd aan de groepsdirectie. Hij wordt verantwoordelijk voor de activiteiten in Denemarken, Noorwegen en Zwitserland en de institutionele activiteiten in Nederland.

Gerben Klein Nulent, die verantwoordelijk zal blijven voor de apotheek- en groothandelsactiviteiten in Nederland, wordt tevens verantwoordelijk voor de Poolse apotheek- en groothandelsactiviteiten. Het dagelijkse management van de Nederlandse apotheken en groothandel wordt overgenomen door Jan Dekker (55), de huidige directeur van Mediq Direct in Nederland. Jan heeft uitgebreide ervaring met de Nederlandse farmaciemarkt. Hiermee zullen twee managers direct aan Gerben rapporteren: Jan Dekker in Nederland and Janusz Pietruszka in Polen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *