Webinar voor zorgprofessionals over COVID-19-vaccins

By | 08/01/2021

Het ministerie van VWS, RIVM, NHG en LHV organiseren woensdagavond 13 januari om 20.00 uur samen met MedischeScholing.nl een live webinar over de COVID-19-vaccins. Deze gratis nascholing staat open voor iedereen die in de zorg werkt.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van MedischeScholing.nl. Het is via deze website ook mogelijk om vooraf vragen te stellen en te reageren op vragen die reeds door collega’s gesteld zijn op het forum. De meest gestelde vragen worden zoveel mogelijk beantwoord tijdens de live-uitzending, die een uur duurt. De focus zal hierbij liggen op de vaccins zelf en niet de distributie ervan.

Enkele binnengekomen vragen die worden behandeld:

  • Welke vaccins zijn door het RIVM en VWS ingekocht en wat is het verschil in werkingsmechanisme per type?
  • Moet een gevaccineerde collega met klachten nog getest worden nadien?
  • Wat is de verwachte effectiviteit van de vaccins?
  • Is er al meer bekend of de vaccins ook werken tegen gemuteerde COVID-19-varianten?
  • Zijn er platforms of websites met betrouwbare informatie waar ik patiënten en/of bekenden als zorgprofessional naar kan verwijzen?
  • Hoe zit het met de vaccins en zwangerschap?

Webinar sprekers

Tijdens het webinar zitten aan tafel: landelijk woordvoerder van het RIVM Hans van Vliet (programmamanager COVID-19-vaccinatie), Cécile van Els (hoogleraar Vaccinologie, immunoloog, RIVM) en Karin van Haaren (huisarts, beleidsmedewerker NHG, auteur Praktijkhandleiding COVID-19-vaccinatie). Patrick Bindels, hoogleraar huisartsgeneeskunde Erasmus MC, zit het webinar voor.

Inschrijven

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *