Webinar Europese medicijnproductie

By | 21/06/2021

Europarlementariërs Jan Huitema, Linea Sogaard-Lidell en Dominique Riquet organiseren op dinsdag 22 juni 2021 om een online seminar over Europese medicijnproductie. De nadruk zal liggen op de ontwikkeling, beschikbaarheid en betaalbaarheid van geneesmiddelen en vaccins in Europa, nu en in de toekomst.

Programma 22 juni 2021

10.00 uur – Welcome by the organising MEPs Huitema, Søgaard-Lidell and Riquet

10.15 uur – Key Note Speech by Hubert Gambs, Deputy Director-General DG GROW, European Commission

10.35 uur – Panel “Ensuring Manufacturing Resilience and Innovation in the EU” moderated by MEP Huitema

Panel

  • Tim Mertens, Head of Corporate and Government Relations at Merck, Brussels
  • Maggie Saykali, Managing Director for European Fine Chemicals Group (EFCG)  
  • Jan-Willem Scheer, Cluster General Manager Benelux and Nordics, Teva Pharmaceuticals

11.20 uur – Q/A moderated by MEP Huitema

11.50 uur – Conclusion and Closing Remarks by MEP Søgaard-Lidell

Teva receptgeneesmiddelen

Jaarlijks is ruim 84% van de ruim 50 miljoen afgeleverde Teva receptgeneesmiddelen in Nederlandse apotheken afkomstig uit Europese productielocaties. Omwille van een beter milieu pleiten diverse organisaties, consumenten en overheden voor een schonere voetafdruk van medicijnen. Dat is mogelijk door Europese inkoop en productie. Teva maakt veel geneesmiddelen dichtbij huis, in een groot aantal hoogwaardige Europese productiefaciliteiten.

Medicijntekort opvangen

Dankzij kortere transportroutes kan Teva bovendien sneller inspringen op een tijdelijk verhoogde vraag. Op die manier kan Teva in veel gevallen een dreigend medicijntekort opvangen. Teva maakt het continent van herkomst op artikelniveau inzichtelijk in MyTeva, de persoonlijke web portal voor zorgprofessionals.

Author: Teva Nederland

Teva in Nederland is een allround farmaceutisch bedrijf, gevestigd in Haarlem, dat actief is in de verkoop en productie van geneesmiddelen, toedieningshulpmiddelen en zelfzorgproducten. Teva Nederland is onderdeel van Teva Pharmaceutical Industries. De Nederlandse bedrijfsactiviteiten van Teva bestaan uit verkoop & marketing en productie. In Nederland is Teva een van de grootste leveranciers van medicijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *