VWS stelt wederom subsidie beschikbaar voor opleidingsprojecten

By | 03/08/2023

Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) stelt net als vorig jaar een SectorplanPlus subsidie beschikbaar voor een extra impuls aan opleidingsprojecten voor komend studiejaar.

Dit heeft betrekking op projecten die zich richten op nieuwe instroom, opscholing binnen de organisatie via de beroepskwalificerende scholing, opleidingen tot praktijk-/werkbegeleiders en het behoud van medewerkers in de sector zorg en welzijn. Het indienen van een aanvraag in deze subsidieronde kan tot en met zondag 20 augustus 2023.

Na het indienen van de aanvraag is er gelegenheid voor nadere onderbouwing tot en met 30 september 2023. SectorplanPlus is een meerjarige subsidie van het ministerie van VWS voor werkgevers in de sector zorg en welzijn. Deze subsidie is aan te vragen voor drie soorten opleidingsactiviteiten:

  • BBL en derde leerweg trajecten;
  • hbo duaal, deeltijd en associate degree;
  • trajecten voor kortere (3-128 uur) of langere trainingen en ontwikkelingsactiviteiten (boven 128 uur).

Apotheken die zich bezighouden met opleidingsprojecten of BBL-ers, kunnen de onderstaande website bekijken voor meer informatie. Daar zijn ook de voorwaarden en eisen voor het aanvragen van de subsidie te vinden.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *