VWS: ijzeren voorraad uiterlijk 1 juli 2022 gereed

Minister Van Rijn (VWS) wil de ijzeren voorraad van geneesmiddelen uiterlijk 1 juli 2022 gereed hebben. Dat schrijft de bewindsman in een brief aan de Tweede Kamer over zijn aanpak van geneesmiddelentekorten.

IJzeren voorraad

De minister geeft aan dat er vier maanden voorraad aangehouden dient te worden door de leveranciers en een maand door de groothandels.

Monitorsysteem

Voorts geeft de minister aan dat er ook een monitorsysteem komt. Dit monitoringssysteem wordt in overleg met partijen nader uitgewerkt, waarbij ook rekening wordt gehouden met alle Europese ontwikkelingen op dit gebied. Er zal ook expliciet gekeken worden of het opportuun is om bijvoorbeeld in te zetten op een Europees monitoringssysteem.

Kosten ijzeren voorraad

Minister Van Rijn stelt dat de verwachte kosten voor het aanleggen van deze voorraden circa €100 miljoen per jaar bedragen.

Het uitgangspunt van de bewindsman hierbij is dat de leveranciers en groothandels een deel van de kosten zelf dragen (€ 55 miljoen) en de rest van het bedrag door publiek geld bekostigd wordt (€ 45 miljoen).

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *