Voorwaarden tweede zorgbonus rond 15 juni beschikbaar

By | 14/05/2021

Demissionair minister Hugo de Jonge (VWS) verwacht dat de voorwaarden en vereisten voor de tweede zorgbonus rond 15 juni 2021 worden bekendgemaakt. Rond die tijd wordt ook een aanvraagloket geopend. Dat schrijft de bewindspersoon in een Kamerbrief over de ontwikkelingen rondom de coronacrisis.

Tweede zorgbonus

Afhankelijk van het aantal aanvragen van zorgaanbieders kunnen hun medewerkers een netto-uitkering ontvangen van tussen de 200 en 240 euro. Nu al is bekend dat de tweede zorgbonus opnieuw beschikbaar is voor medewerkers van apotheken die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd tijdens de coronacrisis.

Uitzonderlijke prestatie

Het is volgens het kabinet aan de zorgaanbieder om te beoordelen of een medewerker, die maximaal twee keer modaal mag verdienen, een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Om ervoor te zorgen dat zij nog in 2021 de bonus aan zorgmedewerkers kunnen uitbetalen, wil minister De Jonge een aanvraagloket voor de zomer openstellen. Dat gebeurt naar verwachting rond 15 juni.

Budget

Het aantal aanvragen voor de eerste zorgbonus in 2020 lag een stuk hoger dan het kabinet had verwacht. Toen werd het budget voor de bonus ruim overschreden, en keerde de overheid meer dan twee miljard euro uit aan zorgmedewerkers. Om opnieuw alle zorgmedewerkers in aanmerking te laten komen voor een bonus, valt die in 2021 lager uit.

Meer informatie

Kamerbrief over de ontwikkelingen rondom de coronacrisis, met een passage over de zorgbonus (PDF)

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *