Volg het CBG op Instagram

Vanaf eind juni vind je het CBG op Instagram. Hier delen we informatie over medicijnen, tips voor het veilige en goede gebruik van medicijnen en uitleg over het werk van het CBG. Zo leren we iedereen die een medicijn gebruikt meer over de wereld van medicijnen én stimuleren we het goed gebruik ervan. Want iedereen die een medicijn gebruikt, moet daarop kunnen vertrouwen. En duidelijke, betrouwbare informatie helpt daarbij.   

Social Media

Het CBG maakt al langere tijd gebruik van twee social mediaplatformen: X (eerder Twitter) en LinkedIn. Op deze kanalen delen we vooral medicijnnieuws en (risico)informatie voor zorgverleners en mensen uit de farmaceutische industrie.  

Instagram

Met ons Instagramaccount spreken we ook een andere groep mensen aan, namelijk: de medicijngebruikers zelf. Bijna iedereen gebruikt wel eens een medicijn. Of het nou dagelijks is, of heel af en toe. Van een pijnstiller bij de drogist tot een door een arts voorgeschreven behandeling.  

Op Instagram delen we onze kennis over medicijnen en vaccins op een laagdrempelige en toegankelijke manier. Zodat jij als medicijngebruiker de juiste informatie hebt om jouw medicijn(en) goed te gebruiken. Daarnaast geven we een inkijkje in het werk dat het CBG dagelijks doet. Zo weet jij wat wij doen om te zorgen dat een medicijn veilig gebruikt kan worden.  

Volg ons op Instagram

Ben je geïnteresseerd in medicijnen, vaccins en/of het werk dat we bij het CBG doen? Volg ons! Je vindt het CBG op Instagram onder de naam Medicijnautoriteit CBG, @MedicijnNL of via deze link.

Author: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico's en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *