Vier winnaars KNMP Studentenprijs

By | 09/10/2019

Vier winnaars KNMP Studentenprijs

Vier winnaars van de KNMP Studentenprijs zijn bekendgemaakt tijdens het KNMP Najaarscongres op dinsdag 8 oktober. Esmée de Zwaan, Anke Nabuurs, Hinke Siebinga en Sanne Bakker ontvingen de prijs voor hun onderscheidende onderzoeken.

Nieuwe therapeutische strategieën

“Esmée heeft een sterke interesse in onderzoek gericht op nieuwe therapeutische strategieën om ziekten te voorkomen of genezen”, aldus dr. Amy Harms en dr. Isabelle Kohler van de Universiteit Leiden. “Zo deed zij bij het Whitehead Institute in Cambridge onderzoek naar de ontwikkeling van iPSC-gebaseerde modellen voor type 2 diabetes. Esmée behoort overduidelijk tot de top van haar generatie studenten binnen de opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen”.

Innovatieve geneesmiddelen

“Anke heeft zich onderscheiden door haar grote interesse en enthousiasme voor innovatieve geneesmiddelen”, zeggen prof. dr. Bob Wilffert en prof. dr. Wim Quax van de Universiteit Groningen. “Dankzij Anke weten we nu veel meer over de tumor promoter ADAM-17. Wij zijn ervan overtuigd dat er voor haar een briljante toekomst in het verschiet ligt, in geneesmiddelenonderzoek of patiëntenzorg”.

Onderzoeksproject in Glasgow

Prof. dr. Aukje Mantel-Teeuwisse van de Universiteit Utrecht vertelt dat Hinke alle kansen om zich verder te ontplooien heeft aangegrepen. “Ze deed haar onderzoeksproject in Glasgow, nam deel aan het nieuwe honoursprogramma en was onder andere bestuurslid van Unitas Pharmaceuticorum (U.P). Hinke is ambitieus en proactief en geeft altijd op professionele manier feedback aan anderen. Daar heeft de opleiding van geprofiteerd”.

Bloedingsrisico’s bij gebruik SSRI

“Sanne heeft zich als voorzitter van de studentenvereniging Farmacie actief ingezet voor de kwaliteit van het onderwijs”. Dr. Mieke Mulder en prof. dr. Henk-Jan Guchelaar: “Haar streven naar kwaliteit kwam ook naar voren in uitstekende studieresultaten en zeer goede prestaties tijdens coschappen en haar onderzoeksproject. Ze onderzocht de bloedingsrisico’s van SSRI-gebruik bij gebruikers en niet-gebruikers van vitamine K-antagonisten”.

De vier winnaars hebben een geldprijs van € 1000,- gewonnen.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *