Video over geneesmiddelentekorten

By | 05/05/2023

In een nieuwe video werpt de KNMP licht op de oorzaken en gevolgen van geneesmiddelentekorten, en de werkzaamheden van de apotheker en zijn team om die tekorten zo veel mogelijk op te lossen.

Apothekers kunnen deze video inzetten bij vragen van patiënten. Daarvoor zijn nieuwe informatiematerialen te bestellen op KNMP.nl.

Geneesmiddelentekorten

Volgens Farmanco, het tekortenmeldpunt van de KNMP, zijn er in 2022 1514 geneesmiddelentekorten gemeld, een record. Voor het vierde jaar op rij waren er meer dan duizend geneesmiddelentekorten in Nederland. De geneesmiddelentekorten zijn regelmatig in de media en hebben al jaren grote impact op zowel apotheekteam als patiënt.

Video

De video, met daarin openbaar apotheker Alexander Armbrust en zijn team, belicht de oorzaken, gevolgen en oplossingen bij de geneesmiddelentekorten. Het apotheekteam levert dagelijks inspanningen om de tekorten voor de patiënt op te lossen.

Meer informatie

Een link naar de video op Apotheek.nl is verwerkt in nieuwe informatiematerialen voor patiënten over de geneesmiddelentekorten. Deze zijn via de KNMP-website beschikbaar gesteld.

Meer informatie over de geneesmiddelentekorten is te vinden op KNMP.nl. Het dossier over de tekorten bevat onder meer het laatste nieuws, achtergronden en informatiematerialen voor in de apotheek.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *