Vernieuwd Apotheek.nl attendeert patiënt op medicatieveiligheid

By | 26/03/2015

Apotheek.nl

De vernieuwde website Apotheek.nl, die op donderdag 26 maart 2015 live is gegaan, attendeert de patiënt op het belang van medicatieveiligheid en therapietrouw. Deze website van alle apothekers in Nederland, gericht op zorgconsumenten, is met 1,5 miljoen bezoekers per maand een van de meest bezochte medische online bronnen van Nederland.

KNMP
Apotheek.nl, een initiatief van de KNMP, biedt aan patiënten informatie over alle in Nederland verkrijgbare medicijnen en koppelt deze aan ziekten en klachten. Een deel van de teksten over klachten en ziekten is afkomstig van het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG). Daarnaast brengt de site informatie over alle apotheken in Nederland. Om de kwaliteit van zorg voor patiënten zichtbaar te maken, zijn kwaliteitsprofielen aan de apotheken toegevoegd.

Belangrijkste nieuws over geneesmiddelen
Op Apotheek.nl is ook het belangrijkste nieuws over geneesmiddelen te vinden. Zo staat bijvoorbeeld de lijst met speciaal bereide medicijnen die tot en met 31 mei toch worden vergoed op de website. De medicijnen waren eerder van vergoeding uitgesloten. Op deze manier ondersteunt de site apothekers direct bij het informeren van zorgconsumenten en patiënten.

Zichtbaarheid werk apotheker
De KNMP maakt via Apotheek.nl zichtbaar hoe de apotheker zijn rol als zorgverlener invult. Nike Everaarts, apotheker en projectleider van Apotheek.nl bij de KNMP: “De site wordt door bezoekers beschouwd als betrouwbaar, deskundig en onafhankelijk. Op de vernieuwde site hebben we foto’s van apothekers toegevoegd. Het werk dat een apotheker doet, verdient meer aandacht. Dat laten we zien in verschillende items op Apotheek.nl.”

Verbeteringen nieuwe Apotheek.nl
De nieuwe website is geschikt voor alle mobiele apparaten. Door de verbeterde zoekmachine kunnen bezoekers sneller actuele en relevante medicijninformatie vinden. De site is overzichtelijker gemaakt door in teksten uitklapmenu’s op te nemen. Ook is de ordening aangepakt: de belangrijkste informatie is uitgelicht en bovenaan de pagina’s geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *