Vanaf 1 september 2009 één Nachtapotheek voor Amsterdam en omstreken

Vanaf 1 september 2009 kunnen patiënten die ’s nachts (van 23.00 uur tot 8.00 uur) met spoed geneesmiddelen nodig hebben terecht bij de nieuwe Nachtapotheek, die vanuit de nu al bestaande Dienstapotheek West zal werken. De Dienstapotheek West bevindt zich in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis aan de Jan Tooropstraat 164 in Amsterdam West. Alle apotheken uit de regio Amsterdam nemen deel aan de Nachtapotheek.

De Nachtapotheek is bereikbaar via de hoofdingang van het ziekenhuis. Patiënten kunnen daar hun geneesmiddelen zelf ophalen of als dat niet mogelijk is thuis laten bezorgen.

De vaste locatie voor de Nachtapotheek biedt diverse voordelen: inwoners van Amsterdam, Diemen, Amstelveen, Aalsmeer, Abcoude, Badhoevedorp, Duivendrecht, Kudelstaart, Landsmeer, Oudekerk aan de Amstel, Uithoorn en Zwanenburg hoeven niet meer uit te zoeken welke apotheek nachtdienst heeft. De apotheek is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid.

Spoedgeneesmiddelen
In de Nachtapotheek kan men terecht voor spoedgeneesmiddelen. Voorwaarde is een recept van de dienstdoende arts, de huisartsenpost, specialist of spoedeisende hulp dat niet tot de volgende dag kan wachten.

Medicatiebewaking
Er vindt uiteraard controle plaats of het voorgeschreven geneesmiddel wel samen kan met andere geneesmiddelen die de patiënt al gebruikt. Dit kan omdat alle apotheken in de regio digitaal aan elkaar verbonden zijn. Hierdoor is de medicatiebewaking zo optimaal mogelijk.

Vervolgens wordt de eigen apotheek via hetzelfde systeem automatisch op de hoogte gehouden van de verstrekte medicatie.

Avond- en weekenddiensten
Op doordeweekse avonden, in weekenden en op feestdagen zijn er voor spoedeisende geneesmiddelen altijd zes apotheken in Amsterdam en omgeving geopend tot 23.00 uur. Het rooster vindt u op www.fbadam.nlof u belt 020- 592 33 15.

Website
Meer informatie over en een routebeschrijving naar de Nachtapotheek vindt u op www.dienstapotheekamsterdamwest.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *