Van verpleegkundige tot directeur medicijnfabriek

By | 08/06/2020
Edwin Frenay van t Veen
Edwin Frenay van ’t Veen, ooit begonnen als verpleegkundige, is per 1 juni 2020 directeur van SPITS Oosterwolde.

Het lijkt bijna de titel van een spannend jongensboek; van verpleegkundige tot directeur medicijnfabriek. Edwin Frenay van ’t Veen, ooit begonnen als verpleegkundige, is per 1 juni directeur van SPITS Oosterwolde, een van de grootste baxterfabrieken van Nederland. 

Baxterrollen

SPITS Oosterwolde is gespecialiseerd in het automatisch inpakken van geneesmiddelen voor apotheken en instellingen. De bekende baxterrollen waarin geneesmiddelen per ‘slikmoment’ zijn verpakt, bieden veel gemak en verhogen de medicatieveiligheid. Het bedrijf verzorgt met ruim tweehonderd medewerkers de dagelijkse medicatie voor ruim 46.000 mensen in Noord-Nederland. 

“De veranderingen in de zorg bieden veel kansen voor SPITS”, vertelt Frenay van ’t Veen uit Odoorn. “De onderneming kan haar leidende rol verder uitbouwen. Er liggen mooie kansen en uitdagingen. Ook willen we slim inspelen op een demografische ontwikkeling als vergrijzing.” 

 Meer werkgelegenheid 

“Edwin heeft een brede ervaring binnen de gezondheidszorg en een groot netwerk”, vertellen Kees van der Graaf en Twan Jansen, apothekers en eigenaren van SPITS Oosterwolde. “Hij kan ons helpen nog meer mensen veilige medicatie te bieden en nog meer werkgelegenheid te creëren in het noorden.” 

Loopbaan

Edwin Frenay van ’t Veen begon zijn loopbaan in de zorg als oncologisch verpleegkundige. Later was hij onder meer werkzaam als manager poliklinieken bij het Scheper Ziekenhuis in Emmen en manager zorg en gezondheid bij zorgverzekeraar De Friesland. Voor de overstap naar SPITS Oosterwolde was Frenay van ’t Veen zorgmanager bij ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. 

Author: SPITS

SPITS BV is gespecialiseerd in het leveren van geautomatiseerd ingepakte geneesmiddelen aan apotheken. Dit systeem ondersteunt apotheken in het zorg verlenen aan hun patienten in zowel de thuissituatie als in een instelling. SPITS is als deskundige organisatie verantwoordelijk voor het, per inname-moment, juist inpakken van de bestelde medicatie. Tevens biedt SPITS haar relaties, bij de overgang naar een geautomatiseerd distributiesysteem, begeleiding bij het implementatietraject. Deze begeleiding omvat zowel het opzetten van procedures binnen de apotheek als het opzetten van procedures binnen een instelling. De organisatie biedt daarmee een belangrijke ondersteuning in de geautomatiseerde geneesmiddelenvoorziening tussen apotheek en instelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *