’Van geneesmiddelentekorten naar verplichte voorraad’

By | 27/05/2022

De sectie Apotheker Geneesmiddel en Maatschappij (AGM) houdt op woensdag 15 juni 2022 een fysieke bijeenkomst met als thema ‘Van geneesmiddelentekorten naar verplichte voorraad’. De sessie vindt plaats van 16.00 tot 19.00 uur in de Jaarbeurs Utrecht en is alleen toegankelijk voor KNMP-leden.

Voorraadverplichting

Aanleiding voor dit thema is dat per 1 juli 2022 de voorraadverplichting voor handelsvergunninghouders en groothandels in werking treedt, ook bekend als de “ijzeren voorraad”. Hiermee worden verplichtingen uit de Geneesmiddelenwet geconcretiseerd. Ondertussen heeft ook de Europese Commissie een plan gemaakt om geneesmiddelentekorten aan te pakken en heeft de European Medicines Agency (EMA) extra taken gekregen om geneesmiddelentekorten terug te dringen.

Bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst komen vier sprekers aan het woord:

  • Nerma Gušić, Senior beleidsmedewerker bij het ministerie van VWS, vertelt over de achtergrond van geneesmiddelentekorten, het VWS-beleid hieromtrent en over de Europese inzet en ontwikkelingen.
  • Jean Hermans, Directeur Bogin en Ellen Nieuwenhuijse, Head Market Access en Stakeholder Management bij Sandoz, geven inzicht in de consequenties van de voorraadverplichting voor fabrikanten en groothandels.
  • Saïd Zarroy, Senior Zorginkoper farmacie bij Coöperatie VGZ, neemt apothekers mee in de rol van zorgverzekeraars rondom de tekorten en voorraden.

Aan de hand van stellingen scherpen de deelnemers en sprekers de gedachten over de geneesmiddelentekorten en de voorraadverplichting. Bij de koffie, de borrel en het eten is volop gelegenheid om met elkaar bij te praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *