Valpreventieweek: e-learning, webinar en vernieuwde Valanalyse beschikbaar

By | 24/09/2020
Valpreventieweek

Voor apothekers en apotheekteam zijn een e-learning en een webinar over valpreventie beschikbaar.

De e-learning is gericht op het inschatten en signaleren van verhoogd valrisico bij ouderen. Deze is gratis te downloaden tot het einde van de Valpreventieweek, die van 28 september tot en met 4 oktober 2020 plaatsvindt.

Valpreventieweek 2020

Ook is tijdens de Valpreventieweek, op donderdag 1 oktober van 12:00 – 13:00 uur, een webinar te volgen om valpreventie lokaal vorm te geven.

Daarin komen mogelijkheden van gemeenten en partnerorganisaties aan bod om valongelukken zo veel mogelijk te voorkomen. En apothekers krijgen antwoord op vragen over hoe ouderen het beste zo lang mogelijk, zelfstandig, thuis kunnen blijven wonen, en met wie en hoe je dat organiseert.

Vanaf heden is tevens een vernieuwde Valanalyse met een nieuw score- en adviesformulier beschikbaar.

Valpreventie

In de Valpreventieweek besteedt VeiligheidNL samen met landelijke partners waaronder KBO/PCOB, BuurtzorgNL en KNMP en lokale (zorg)professionals aandacht aan de bewustwording en kennisverspreiding over valpreventie.

Deze partijen roepen (zorg)professionals op om in de Valpreventieweek zoveel mogelijk ouderen te wijzen op een verhoogd valrisico. Voor verdere informatie zie de nieuwsbrief van VeiligheidNL. 

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *