Valpreventieweek 2021: Collegereeks, toolkit, podcasts en e-learning

By | 14/09/2021

Apothekers kunnen tijdens de Valpreventieweek van 27 september tot en met 3 oktober een collegereeks volgen, een toolkit gebruiken, podcasts beluisteren en een e-learning doen over het thema valpreventie. In deze week besteedt VeiligheidNL samen met de KNMP, KBO-PCOB, BuurtzorgNL en lokale (zorg)professionals aandacht aan bewustwording en kennisverspreiding over valpreventie.

Valpreventieweek 2021

Tijdens de Valpreventieweek staat de landelijke campagne ‘Babbelen tegen vallen’ centraal. Daarmee worden zorgprofessionals opgeroepen om zoveel mogelijk ouderen te signaleren op een verhoogd valrisico én hierover het gesprek aan te gaan.

Valongeval

Valongevallen vormen een ernstig en toenemend probleem bij ouderen. Gemiddeld elke vier minuten komt in ons land een oudere op de eerstehulpafdeling na een valongeval. De fysieke, sociale en maatschappelijke gevolgen hiervan zijn groot. Het is daarom van belang om het onderwerp valpreventie onder de aandacht te brengen bij ouderen.

VeiligheidNL

Tevens ondersteunt VeiligheidNL in de Valpreventieweek zorgverleners met het aanbieden van een driedelige online collegereeks waarin ze meer leren over valpreventie en hoe ze motivational interviewing kunnen toepassen bij ouderen.

Daarnaast biedt VeiligheidNL een praktische toolkit met eenvoudige en snelle tools die apothekers kunnen helpen bij het signaleren van valrisico en het gesprek hierover aan te gaan met ouderen. Ook kunnen apothekers en hun teams een e-learning volgen die gericht is op het inschatten en signaleren van verhoogd valrisico bij ouderen.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *