UPPER onderzoekt apothekersperspectief op rol apotheker in het voorschrijfproces

By | 01/11/2023

UPPER, onderdeel van de Universiteit Utrecht, doet onderzoek naar het perspectief van apothekers op hun mogelijke rol in het voorschrijfproces. Dit onderzoek, dat middels een enquête plaatsvindt, is een initiatief van onderzoekers van de Universiteit Utrecht (UU) in samenwerking met het Nivel, SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy en het UMC Utrecht.

UPPER-onderzoek

Het UPPER-onderzoek is onderdeel van een groter project in samenwerking met Uppsala University, Zweden. Zo wordt de enquête in meerdere Europese landen uitgezet. De resultaten van het onderzoek worden in een wetenschappelijk tijdschrift (open toegankelijk) en in het Pharmaceutisch Weekblad gepubliceerd.

Online enquête

De enquête is bedoeld voor apothekers die werkzaam zijn op het gebied van farmaceutische zorg voor individuele patiënten, zoals de ziekenhuisfarmacie, openbare farmacie en poliklinische farmacie en duurt ca. 15 minuten. Alle verzamelde gegevens worden anoniem verwerkt.

Invullen

Meer informatie

Bij vragen, neem contact op met Thomas Kempen via t.g.h.kempen@uu.nl.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *