UCB wint Columbus Packaging Award 2015

By | 07/01/2016

Cimzia 200mg

Het verpakkingsontwerp van UCB voor een geneesmiddel tegen reuma in een voorgevulde spuit is de winnaar geworden van de Columbus Packaging Award 2015 van de European Healthcare Compliance Packaging Council.

Columbus Packaging Award
De prijs is een erkenning voor impact van slimme innovaties voor geneesmiddelenverpakkingen die de compliance bevorderen. Het verpakkingsontwerp van UCB werd uit honderden inzendingen als winnaar geselecteerd.

UCB bracht in 2014 een compleet vernieuwd ontwerp op de markt van de verpakking. Het vernieuwde ontwerp omvat maar liefst twintig innovaties waardoor mensen met reumatoïde artritis (RA) de verpakking gemakkelijker kunnen openen en het geneesmiddel kunnen injecteren.

Cimzia verpakking

Cimzia verpakking.

Ontworpen samen met patiënten
Het team dat de verpakking ontworpen heeft, werkte bij elke stap van het nieuwe ontwerp samen met patiënten met RA om te zorgen dat er oplossingen tot stand kwamen waarmee patiënten zich op hun gemak voelen en vertrouwen krijgen in het product. Enkele nieuwe elementen van het verpakkingsontwerp zijn:

– een alternatieve manier om de verpakking te openen, zodat patiënten met heel stijve gewrichten en beperkte beweeglijkheid uit meerdere mogelijkheden kunnen kiezen;

– verzegeling en hologram verificatie waaraan patiënten kunnen aflezen dat het om een product gaat waarvan UCB de kwaliteit garandeert;

– de productinformatie is nu beter zichtbaar en bij het openen van de verpakking kan deze makkelijker door de patiënten eruit worden geschoven;

– milieuvriendelijke verpakking, gemaakt van gerecyclede materialen, waarbij 25% minder kartonoppervlak is gebruikt

Cimzia verpakking

Cimzia verpakking.

Author: UCB

UCB is een wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op het ontdekken en ontwikkelen van innovatieve geneesmiddelen en oplossingen voor het transformeren van het leven van mensen met ernstige ziekten van het immuunsysteem of het centraal zenuwstelsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *