UA-status dextromethorfan opgeschort

De geplande overgang van UAD (Uitsluitend Apotheek en Drogist) naar UA (Uitsluitend Apotheek) van dextromethorfan is opgeschort.

Dat is het resultaat van de procedure die het Centraal Bureau Drogisterijen (CBD) en een aantal geneesmiddelfabrikanten gezamenlijk hebben aangespannen tegen de beslissing van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) om dextromethorfan per 18 juni in de UA-categorie te plaatsen.

De opschorting is geldig tot 6 weken na de beslissing op bezwaar; deze vindt plaats in de week van 3 augustus. Tot die tijd mag dextromethorfan nog bij drogisterijen worden verkocht en gelden in de apotheek de maatregelen voor UA nog niet voor dextromethorfan.

De rechtbank is van mening dat het CBG de noodzaak van de UA-status voor dextromethorfan niet voldoende duidelijk heeft gemaakt. Het CBG krijgt nog de kans om dit alsnog te doen, vervolgens vindt de beslissing op bezwaar plaats. Bij de beslissing op bezwaar zal duidelijk worden of de UA-status van dextromethorfan al dan niet doorgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *